به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین فرجام، مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در این مراسم با اشاره به شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری شده است، ابرازداشت: شعار امسال به حوزه علمیه ارتباط مستقیم دارد و علما و اساتید می توانند در این زمینه به صورتی عملیاتی و اجرائی وارد شوند.
وی با بیان این که حوزه علمیه باید در سه بخش تبیینی، پژوهشی و ترویجی-تبلیغی ورود پیدا کند و در این زمینه امسال کارنامه قابل قبولی ارائه دهد، گفت: عالم دینی، «طَبِيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ» است و «لیتفقهوا فی الدین و لینذروا قومهم...» رسالت اوست.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان اشاره به تعریف فرهنگ که مجموعه اي از رفتارهاي فردي و اجتماعي مبتني بر باورهاست، اظهارداشت:شایسته است که اصاله الصحه طلبگی در ارتباط با رفتارهای اجتماعی، وجدان کاری، تعهد و ایفای مسئولیت و ... مورد تاکید قرار بگیرد و طلاب باید در این زمینه ها در فرهنگ جامعه اثرگذار باشند.
وی در ادامه با بیان این که مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در حال بررسی وضع کمی و کیفی طلاب ورودی سال های 81، 82 و 83 می باشد، ابرازداشت: باید به این نکته توجه کرد که ریزش تحصیلی نسبت به گذشته کمتر شده ولی در عین حال آنچه مسلم است، خروجی فعلی حوزه بیشتر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین فرجام با بیان این که فقاهت، متن و بطن حوزه های علمیه است، از راه اندازی مدرسه فقاهت در مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برای سال تحصیلی 93-94 خبر داد.
مدیر اجرائی حوزه علمیه خراسان در توضیح ضرورت توجه به فقه و فقاهت، بااشاره به دو دیدگاه مقایسه ای بین حوزه علمیه گذشته و کنونی، یادآورشد: برخی معتقدند که حوزه علمیه در گذشته از عمق تحصیلی برخوردار بوده و بعضی اعتقاد دارند که امروزه جامعیت علمی و میزان اطلاعات طلاب بیشتر است.
دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان راه اندازی رشته های تخصصی در حوزه علمیه را ضرورت دانست و در بیان اهداف تأسیس مدرسه فقاهت، پشتوانه سازی برای عمل به رسالت حوزه علمیه که «لیتفقهوا» و تربیت افرادی برای دهه های آینده است را مورد تأکید قرار داد و با بیان این که باید نیروهای توانمند در حوزه ماندگار شوند و پشتوانه سازی برای رسالت حوزه جدی گرفته شود، خاطر نشان کرد: در این طرح افراد مستعد پس از تکمیل سطح یک شناسایی می شوند و به صورت سنتی در حوزه علمیه تحصیل خواهند کرد.
وی افزود: بنا بر این است که به دغدغه های طلاب این مدرسه توجه شود تا به عنوان مدرس و مجتهد آینده حوزه علمیه تربیت شوند.
حجت الاسلام و المسلمین فرجام با اشاره به ابراز خرسندی آیت الله العظمی مکارم شیرازی از این طرح و اعلام حمایت ویژه معظم له، اظهارکرد: مراجع و بزرگانی که در جریان این طرح قرار گرفته اند نیز از آن استقبال نموده اند.
وی افزود: حوزه علمیه خراسان در این طرح از صاحب نظران و کارشناسان خوبی بهره برده است.
دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان در پایان از اساتید حاضر در جلسه نسبت به شناسایی و معرفی طلاب با استعداد، توانمند و علاقمند به روش تحصیل به صورت سنتی در حوزه علمیه درخواست مساعدت داشت.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام گنابادی نژاد نسبت به ویژگی های آموزشی و پژوهشی این طرح توضیحاتی ارائه داد.
مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه با بیان این که در این برنامه سه عنوان اصلی اصول، فقه و رجال تدریس می شود، گفت: سعی بر این است که از توانمندترین و با انگیزه ترین اساتید در اجرای این طرح کمک گرفته شود.
وی افزود: برای همه دروس علاوه بر استاد گروه پژوهشی تعریف شده که فعالیت های تکمیلی موضوع و مسائل آموزشی را پیگیری خواهند کرد.
ایشان با اشاره به این که تدریس طلبه این مدرسه در سطح یک جزو الزامات آن می باشد، گفت: این طرح برای 5 سال آینده در دوره سطح برنامه ریزی شده و پس از این دوره نسبت به مقطع خارج برنامه ریزی خواهد شد.